#2 Eniten virtuaalivituttaa: puoliveristen nimet

Allekirjoittaneelle ajankohtainen vitutuksen aihe; hevosten nimet. Ja oikeestaan just puoliveristen, koska en oo oikein ikinä päässy näiden kanssa kunnolla kasvatuksen ja toiminnan makuun, koska ne pirun nimet! Niin, että pois alta kaikki Radonit, Acapulcot, Chirocot ja muut..

Puoliveristen ällötylsät nimet

Mä en nyt sitten osoita sormella ketään! Kaikilla on oma makunsa nimien suhteen, eikä siitä voi kiistellä. Myös oikeassa elämässä puoliveristen hevosten nimet ovat valtaosin ihan kuolettavan tylsiä. Lyhyitä, asiallisia ja fiinejä, kyllä, mutta persoonattomia ja unohtuvat mielestä het kun katseensa kääntää. Ymmärrän, että moni varmaan haluaa mukailla tätä nimeämiskulttuuria virtuaalimaailmassakin, ja se on ihan ok. 

Mutta voi jumalauta se käy sieluun kun yrität päästä sisään puoliverijalostukseen, mutta sitten jalosteletkin ihan yksin, koska kaikkien muiden hevoset on jok'ikinen sitä samaa yksitoikkoista sarjaa. Ongelma on tietty isosti meikäläisen päässäkin, hevosen nimi kun on mulle se asia jonka pohjalta teen osto- ja jalostuspäätöksiä. Jos tiedän varmaksi, että tulen varsan myymään, saatan katsoa sitä toisen vanhemman nimeä hieman enemmän läpi sormien mikäli muita vaihtoehtoja ei ole, mutta tuntuuhan se tyhmältä käyttää jalostukseen hevosta josta ei itse pidä. 

Tämänhän voi kääntää myös niin, että mun puoliveristen nimet on tyhmiä. Esimerkiksi Dragon Says Rawr ja Alice In A Wookieeland eivät varmasti vastaa kaikkien käsitystä hyvästä puoliverisen nimestä, mutta taas nähdään tämän lajin hienous, kun jokainen voi harrastaa omanlaisillaan hevosilla omalla tavallaan. Se vituttaakin vain silloin kun tajuaa oman rajoittuneisuutensa ja huomaa harrastelevansa yksin niillä omanlaisillaan hevosilla. 

Jotta en hyökkäisi pelkästään puoliveristen kimppuun niin kyllä muunkin rotuisilta tylsiä nimiä löytyy, erityisesti suomenhevosilta. Tuntuu vain, että ei-niin-kansanperinteeseen-istuvat nimet ovat hyväksytympiä monen muun rodun parissa tai ainakin niitä näkee paljon enemmän, eivätkä henkilökohtaiset nimiongelmat pääse tällöin aiheuttamaan sellaista jalostuksellista pullonkaulaa josta nyt itseni puoliveristen kanssa löydän. 

#Nimirant ending here, elekee ottako henkilökohtaisesti! 

Kommentit

 1. Pakko kommentoida tähän sen verran, että minähän keksisin tosi mielelläni kasvateilleni aina persoonalliset ja joukosta erottuvat nimet. Toki nimet olisivat aina myös kullekin rodulle sopivat, tämä sinänsä kyllä ei koske puoliverisiä, koska niille soveltuu hyvin monenlaiset nimet. Mutta kun syntyneitä kasvatteja on useampi tuhat, itse keksittyjen hevosten (ja niiden nimien) määrää en halua enkä pysty edes laskemaan ja koko ajan kasvattilistalla on satoja varsoja omaa nimeään odottamassa, niin ei sitä yhtä nimeä voi päivätolkulla makustella.

  Käytännön pakko on mennä näillä tylsillä ja vaatimattomilla, onhan siellä edes se Ion-tunnus perässä erottamassa sen yet another Arabellan niistä kaikista muista Arabelloista. Tietenkin voisi kysyä, että mitä järkeä on teettää tällaisia kasvattimääriä, mutta se on eri keskustelu se eikä siinä minusta ole edes mitään keskusteltavaa.

  Tietenkin joskus osuu inspiraatio ja hevonen yhteen niin että syntyy jotakin timanttista, mutta harvemmin. Lisäksi väitän, että toisinaan se nerokkuus ei näy siinä nimessä itsessään niinkään, mutta osana kokonaisuutta, johon vaikuttaa esimerkiksi hevosen suku ja niiden nimet.

  Toisaalta virtuaalihevosten nimet ovat hyvinkin mielikuvituksekkaita ja vaihtelevia jos verrataan siihen, mitä ne reaalimaailmassa ovat, varsinkin jos puhutaan puoliverisistä. Esimerkiksi Sukupostissa näkee välillä niin tylsiä nimiä, että melkein käy sääliksi hevosta tai oikeastaan omistajaa, etteikö nyt oikeasti tuon kummempaa keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, enimmäkseen tämä nimiongelma lienee mun omassa päässä. Omalle pienellekin kasvattimäärällekin on välillä vaikea keksiä nimiehdotuksia (terv. eräskin pompsi odotteli jonkun 3-4kk kun ei vaan lähtenyt), niin voin vaan kuvitella mitä se on isommilla määrillä.

   Sitten sekin, että aivan varmasti jonkun tai monenkin mielestä joku perus Darius + kasvattiliite on hieno nimi. Ei siinä mitään, maku asia. Mulle se taas on täys turn-off.

   Ja tosiaankin, IRL hevosten nimet on (anteeksi nyt vaan kaikki) usein tosi tylsiä. Ymmärrän kyllä myös senkin pointin, että olisi se jossain oripäivillä ja kilpailuissa ihan perseestä kuuluttaa jotain meikäläisen nimioksennusta.

   Poista
 2. Mua taas ei häiritse mikään muu niin paljoa kuin samat / aivan liian samanlaiset nimet kuin IRL puokeilla. Tyylii et laitettu a- kirjain nimen perään. Ennemmin tollasia "persoonallisia" nimiä, ainoa riski niissä on toki se et kuulostaa ravihevosen nimeltä ��‍♀️

  VastaaPoista
 3. I feel you! Mä joskus kirjottelinkin blogiini, kuinka mun welshien nimet on vähän poikkeavia :D (https://nintsun.blogspot.com/2020/02/nimet-ovat-makuasia.html) Mutta ainakaan ei ihan heti tule toista samannimistä vastaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti