#1 Eniten virtuaalivituttaa: CAPS LOCK

 Jo pitkään on muhinut mielessä vitutus ajatus siitä, että voisin purkaa (leikin varjolla, tietenkin) tähän blogiin tällaisia satunnaisia pienempiä ja vaikka isompiakin ärsytyksen aiheita joita jokapäiväisessä virtuaaliheppailussa tulee vastaan. Pidemmittä puheitta, päivän rantin aiheeseen..


Caps lock / uppercase

Homman nimi on hevosten ja / tai niiden sukulaisten nimien kirjoittaminen ISOILLA KIRJAIMILLA tai tyylittely uppercasea käyttäen isoksi - joo kyllä, pienestä on joskus ihmiselämä kiinni. 

Ja ennen kuin kukaan ehtii älähtää, niin kyllä, olen harrastanut tätä itsekin. 

Olen täysin tietoinen, että se nimi näyttää tietyillä fonteilla tosi kivalle ja tyylikkäälle niillä tikkukirjaimilla rustattuna. Tasaisen paksu ja yhteneväinen, nättiä on. Ja minulla poloisella kun ei ole edes paljon varaa valittaa muiden sivujen käyttäjäystävällisyydestä, omat kun ei monilta osin ole sellaisesta kuulleetkaan. Vaan valitampa kuitenkin. 

Minäpä kun en ole varmastikaan ainoa, joka tykkää copy-pastettaa ne hevosten nimet sieltä sun sivuilta mun sivuille - siis esimerkiksi oman hevoseni sukutauluun - ja ihan pikkusen hankaloittaa sitä hommaa se, että sieltä tarttuu mukaan sellainen tikkukirjainkuppa. Varsinkin jos vastustajana on esimerkiksi joku kymrinimihirviö ja saat kunnian tavata sen litanian, tai hyvällä lykyllä koko suvun, yksi kirjain kerrallaan, jotta se varmasti menee oikein. Eikä se oikein kirjoitus ole yhtään vähemmän tärkeää sellaisilla helpommillakaan nimillä, siksi copy-paste. 

Jo vain, sen nimen saa kyllä oikeassa kirjoitusasussaan hätätingassa ronkittua esille vaikkapa VRL:n hevosrekisteristä (olettaen, että hevonen on rekisteröity) tai sivun lähdekoodista (olettaen, että on käytetty nimenomaan uppercasea eikä caps lockia), mutta kun äh! Sen asian voisi tehdä helpomminkin? Jos se hevosen nimi on ihan supertärkeä saada niillä isoilla aakkosilla sinne sivuille, niin kirjoittakaa se edes johonkin kohtaan myös tavallisella fontilla, esimerkiksi perustietotaulukkoon

Kiitos, amen ja anteeks!

Kommentit

  1. Luojan KIITOS mä en ole yksin tän vitutuksen kanssa, tätä oli jotenkin helpottava lukea :'D

    VastaaPoista
  2. Sama ärsyttää suuresti myös täällä! :D
    Mulla joillakin hevosilla virallinennimi on kokonaan isolla sivuilla, mutta kun sen kopsaa on vain eka kirjain isolla (tämän takia kokeilen aina kopsata nimet suoraan sivuilta, ja ärsyttää kovasti, jos se ISOLLA KIRJOITETTU NIMI ei samallalailla muutu kuin minun sivuilla ja etenkin jos se on evm sukulainen vaikealla nimellä (eli sitä nimeä ei löydy muualta)).
    Mutta pelastus, jonka löysin jonkuaikaa sitten on https://convertcase.net/ !!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis miten.. onko sulla joku koodi siinä taustalla vai? Toki onhan niitä fonttejakin sellaisia tikkukirjainversioita, jolloin luonnolisesti kopioitaessa lopputulos on normaali.

      Poista
  3. Argh, tämä sama ärsyttää minua aivan uskomattoman paljon! Varsinkin näin welsh-harrastajana niitä kymrinkielisiä nimiä tavatessa olisi kiva jos nimen saa kopioitua suoraan, eikä joudu laskemaan oliko siinä kolme vai neljä g:tä ja yhtä monta w:tä...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti